ثبت نام کنید و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.
ثبت سفارش ترجمه تخصصی پلیمر
ثبت سفارش مقاله (isi-isc) پلیمر
ثبت سفارش پایان نامه پلیمر
ثبت سفارش تایپ تخصصی پلیمر
معرفی رشته پلیمر
در صنعت هدف رشته مهندسي صنايع پليمر توليد کليه محصولات پليمري از قبيل لاستيک، پلاستيک، الاستومر، رزين و ساير مواد مورد نياز صنعت است. پليمرها کاربرد پزشکي نيز دارند. مخصوصا خيلي از مواد مورد نياز براي تهيه محصولات پزشکي مواد پليمري هستند. دندان مصنوعي و کامپوزيت هاي براي ترميم دندان، لنزهاي چشمي، زخم بندهاي هيدروژلي و داربست هاي مهندسي بافت همه از مواد پليمري ساخته ميشوند و به آنها پليمرهاي زيستي مي گويند. در کل ميتوان گفت که مهندسي صنايع پليمر شناخت، طراحي، فرمولاسيون، آناليز و بررسي خواص فيزيکي و مکانيکي سه ماده عمده لاستيک، پلاستيک و کامپوزيت هاي پليمري است.
هرکجا هستید باید بدانید که یکی از فرآوردههای صنعت پلیمر در اطراف شما است. چرا که این صنعت در ساخت رنگ درها و دیوارهای خانهها و پوشاک، پوشش کابلها و سیمها و هرآنچه که از لاستیک یا پلاستیک ساخته شده است، نقش کلیدی دارد. پلیمرها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم میشوند. پلیمرهای طبیعی موادی مانند ترکیبهای سلولزی، چوب، کاغذ و پشم هستند و از مواد نفتی نیز میتوان مواد پلیمری مصنوعی را ساخت. مهندسی پلیمر دارای دو گرایش اصلی صنایع پلیمر و تکنولوژی و علوم رنگ است
گرایش صنایع پلیمر:
هدف رشته مهندسی صنایع پلیمر تولید کلیه محصولات پلیمری از قبیل لاستیک، پلاستیک، الاستومر، رزین و سایر مواد مورد نیاز صنعت است. پلیمرها کاربرد پزشکی نیز دارند. مثلاً دندان مصنوعی و لنزهای چشمی همه از مواد پلیمری ساخته میشوند. در کل میتوان گفت که مهندسی صنایع پلیمر شناخت، طراحی، فرمولاسیون، آنالیز و بررسی خواص فیزیکی و مکانیکی سه ماده عمده لاستیک، پلاستیک و کامپوزیت است.
درسهای این رشته در طول تحصیل
دروس مشترک در گرایشهای مختلف مهندسی پلیمر:
ریاضیات عمومی، فیزیک عمومی، شیمی عمومی، برنامهنویسی کامپیوتر، کارگاه عمومی، شیمی آلی، مبانی مهندسی برق، موازنه انرژی و مواد، ترمودینامیک مهندسی، شیمی پلیمریزاسیون، انتقال حرارت، مکانیک سیالات، انتقال جرم، عملیات واحد، کنترل فرآیندها، اقتصاد و طرح مهندسی، نقشهکشی صنعتی، استاتیک و مقاومت مصالح، ترمودینامیک مهندسی، مکانیک سیالات، انتقال حرارت، موازنه انرژی و مواد، عملیات واحد، سینتیک و طرح راکتور، کنترل فرایندها، شیمی فیزیک، انتقال جرم، ریاضیات مهندسی، روشهای اندازهگیری کمیتهای مهندسی، شیمی فیزیک پلیمرها، شیمی سینتیک پلیمریزاسیون، وسائل اندازهگیری مشخصات مولکولی پلیمرها، روشهای اندازهگیری مشخصات پلیمرها، مهندسی و کارگاه پلاستیک، رئولوژی پلیمرها، اصول مهندسی پلیمریزاسیون، خواص فیزیکی و مکانیکی پلیمرها، تکنولوژی و خواص فیزیکی الیاف، مهندسی و کارگاه الاستومر، تکنولوژی و کارگاه کامپوزیتها، خواص و کاربرد پلیمرهای طبیعی
دروس تخصصی گرایش صنایع پلیمر:
رئولوژی پلیمرها، مهندسی الاستومر، مهندسی پلاستیک، تکنولوژی کامپوزیتها، تکنولوژی و خواص فیزیکی الیاف. (بسیاری از درسهای این گرایش همراه با آزمایشگاه است.(
گرایش تکنولوژی و علوم رنگ:
امروزه 4 الی 5% از در آمد ناخالص دولتها صرف خوردگی فلزات میشود. البته در ایران هنوز آماری در این مورد ارائه نشده است، اما "کمیته تحقیقات رنگ و خوردگی" که زیر نظر "شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران" دایر شده است، معتقد است که از دیر باز یکی از معضلات شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، مشکلات ناشی از خوردگی مخازن و لولهها بوده است.بدون شک پاسخگوی این مشکل متخصصان رشته تکنولوژی و علوم رنگ هستند زیرا یک بخش مهم از دروس این رشته در مورد پوششدهی (یکی از راههای مبارزه با خوردگی) است. در کل دروس گرایش در دوره کارشناسی به دو بخش تقسیم میشود. یک بخش در مورد سنتز مواد رنگزا است که کاربرد آن در صنعت نساجی، چاپ و چرمسازی است و بخش دوم پوششدهی است که روی سطوح فلزی یا غیرفلزی مانند پلیمرها، چوب یا بتن استفاده میگردد.
دروس تخصصی گرایش تکنولوژی و علوم رنگ:
مهندسی رزینهای صنعتی، تکنولوژی تولید رنگ، شیمی و تکنولوژی مواد رنگزا، کنترل رنگ، تکنولوژی جوهرهای چاپ. (بسیاری از درسهای این گرایش همراه با آزمایشگاه است(.
تواناییهای لازم:
واحدهای کارگاه و آزمایشگاه در هر دو گرایش مهندسی پلیمر اهمیت بسزایی دارد. به همین دلیل دانشجوی این رشته باید قوی بوده و تحمل ساعتها کار در آزمایشگاه را داشته باشد. دانشجوی گرایش تکنولوژی و علوم رنگ نیز نباید حساس باشد و باید بوی مواد شیمیایی مختلف را تحمل کند و بیماری کوررنگی نیز نداشته باشد تا هنگام ساخت رنگ دچار مشکل نگردد. در کل یک دانشجوی مهندسی پلیمر لازم است شیمی را بداند تا بتواند پلیمر را بفهمد. همچنین این رشته مثل همه رشتههای مهندسی نیاز به ریاضیات قوی دارد و بالاخره دانشجوی این رشته باید به زبان انگلیسی مسلط بوده و طریقه استفاده از رایانه را نیز بداند.
موقعیت شغلی در ایران:
امروزه بیش از 50% قطعات خودروها از مواد پلیمری ساخته میشود. در صنایع برق، الکترونیک و مخابرات نیز پلیمرهای مصنوعی به عنوان عایقهای الکتریکی جایگاه بسیار مهمی دارند. در صنعت پوشاک نیز پلیمرها مؤثر هستند. در صنایع حمل و نقل، صنایع نظامی، پزشکی، کشاورزی و بستهبندی کاربرد مواد پلیمری بسیار گسترده است. فارغالتحصیلان مهندسی پلیمر گرایش تکنولوژی و علوم رنگ نیز میتوانند در کارخانجات رنگسازی به تولید رنگینههای مصنوعی بپردازند. از سوی دیگر امروزه صنعت پوششدهی بسیار گسترش یافته است تا جایی که در کنار هر صنعت مادر حتماً یک صنعت پوششدهی حضوری فعال دارد؛ از دگمههای یک پیراهن و سگک کفش گرفته تا دستگیره درها، پوششهای صنعتی مثل ضد خوردگی و پوششهای تزئینی. در حال حاضر در بسیاری از شرکتها یک لیسانس شیمی کار یک مهندس پلیمر را انجام میدهد اما هر شرکتی که یک مهندسی پلیمر استخدام کرده تازه به کارآیی فارغالتحصیلان این رشته پی برده است.
زمينه هاي پژوهشي علوم و مهندسي پليمر
در حال حاضر فعاليت در زمينه گسترده علوم و مهندسي پليمر بيش از هر زمان ديگري چشم نواز است. پيشرفت هاي بنيادي خيره کننده در بسياري از زمينه ها شامل روش هاي پليمره شدن، مباحث نظري، شبيه سازي و مدل سازي، درک پديده هاي فيزيکي نو، پيشرفت ها در روش هاي مشخصه يابي و به کارگيري راهبردهاي زيستي براي توليد ساختارهاي چند عاملي، نيروي محرکه اي است براي ادامه و گسترش فعاليت هاي پژوهشي و جذب عملگرايان از ساير رشته ها.
همزمان، جامعه با چالش هاي جهاني در کانون توجه روبروست. نياز به منابع گسترده و پايدار انرژي، نيازمندي ها به هواي پاک، آب و منابع غذايي، نياز به فراهم کردن، باز مصرف و جايگزين کردن مواد پليمري مشتق از نفت، تقاضا براي عامل هاي درماني با اثربخشي و قابليت تهيه بيشتر رو به افزايش است. در تمامي اين زمينه ها، مواد پليمري جديد و فرآيندهايي نو براي تهيه و فرآوري پليمرها و کامپوزيت هاي پليمري، نقش حياتي ايفا مي کند.در زمينه انرژي، پليمرها حداقل در خدمت سه نقش گسترده هستند: به عنوان ترکيباتي در سامانه هاي جديد جمع آوري و ذخيره انرژي، به عنوان مواد سازه هاي سبک کاهش دهنده مصرف سوخت (به ويژه در حمل و نقل) و به عنوان مواد مؤثرتر براي فناوري هاي جداسازي. براي توسعه پايدار، صنايع پليمري سبز، نه تنها مواد زيست تخريب پذير را فراهم مي آورد، بلکه دامنه گسترده تري از مواد پليمري بر پايه منابع تجديدپذير را در بر مي گيرد. پليمرها در حال حاضر کاربردهاي پزشکي فراواني يافته اند که شامل سامانه هاي دارورساني، کاشتني هاي مصنوعي، زخم بندها، لنزهاي چشمي، مهندسي بافت و ... است.
براي پژوهش هاي بهتر، نه تنها همکاري بيشتر درون رشته اي، بلکه همکاري بين رشته اي با ساير رشته ها مانند شيمي، مهندسي شيمي، علم مواد، فيزيک، زيست شناسي، زيست پزشکي و محيط زيست مورد تأکيد است.
مجموعه دروس در سطح کارشناسی:
|
شیمی فیزیک پلیمرها:
|
شیمی فیزیک پلیمرها، دکتر ناصر محمدی
خواص مکانیکی پلیمرها و کامپوزیتها، لارنس
(Nielsen) mechanical properties of polymers
رئولوژی دکتر گوهرچی
|
پدیدههای انتقال (رئولوژی، حرارت و جرم) :
|
اصول طراحی و تحلیل در انتقال جرم، دکتر سعید پورمهدیان
انتقال جرم رابرت بریبال؛ ترجمه طاهره کاغذچی، مرتضی سهرابی
انتقال حرارت هولمن
انتقال حرارت اینکروپرا
رئولوژی دکتر گوهرچی
پدیده های انتقال (Transport Phenomena-R.Byron Bird)
|
مجموعه دروس در سطح کارشناسی ارشد:
|
مبانی پیشرفته مهندسی پلیمر:
|
شیمی فیزیک پیشرفته پلیمرها، دکتر ناصر محمدی
کامپوزیتهای پیشرفته، دکتر غفاریان
فرآیندهای شکلدهی پیشرفته، دکتر نازکدست
Fundamentals of polymer processing, Stanley Middleman
|
ظرفیت پذیرش مجموعه مهندسی پليمر
ظرفیت پذیرش و کد رشته محل کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی پليمر به تفکیک گرایش در دانشگاه دولتی و پیام نور در گروه فنی و مهندسی
ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مجموعه مهندسی پليمر در دانشگاه دولتی( روزانه و شبانه و مجازی و پیام نور و بین الملل(
( مهندسی پليمر- صنايع پليمر (كد گرايش 1
- روزانه 31582 پژوهشگاه پليمر و پتروشيمی 26
روزانه 31583 پژوهشگاه پليمر و پتروشيمی 10 - گرايش بيومتريال های پليمري
- روزانه 31584 دانشگاه اراك 8
- روزانه 31585 دانشگاه تربيت مدرس 12
- روزانه 31586 دانشگاه تهران 8
روزانه 31587 دانشگاه صنعتی اصفهان 5 - فقط زن
روزانه 31588 دانشگاه صنعتی اصفهان 11 - فقط مرد
- روزانه 31589 دانشگاه صنعتی اميركبير 14
روزانه 31590 دانشگاه صنعتی اميركبير 5 - محل تحصيل دانشگاه صنعتی اميركبير پرديس بندرماهشهر
- روزانه 31591 دانشگاه صنعتی سهند تبريز 9
- روزانه 31592 دانشگاه يزد 7
روزانه 31593 دانشگاه يزد 10 - شيوه آموزش محور
- شبانه 31594 دانشگاه اراك 4
- شبانه 31595 دانشگاه تهران 4
شبانه 31596 دانشگاه صنعتی اصفهان 2 - فقط زن
شبانه 31597 دانشگاه صنعتی اصفهان 4 - فقط مرد
شبانه 31598 دانشگاه صنعتی اصفهان 2 - فقط زن - شيوه آموزش محور
شبانه 31599 دانشگاه صنعتی اصفهان 3 - فقط مرد - شيوه آموزش محور
- شبانه 31600 دانشگاه صنعتی اميركبير 8
شبانه 31601 دانشگاه صنعتی اميركبير 3 - محل تحصيل دانشگاه صنعتی اميركبير پرديس بندرماهشهر
- شبانه 31602 دانشگاه يزد 4
شبانه 31603 دانشگاه يزد 7 - شيوه آموزش محور
بين الملل 31604 دانشگاه تهران 20 - محل تحصيل واحد بين المللی واقع در جزيره كيش
( -1255 مهندسی پليمر- مهندسی فرآيند پليمريزاسيون (كد گرايش 1
روزانه 31605 پژوهشكده صنايع رنگ-تهران 2 - با ضرايب صنايع پليمر - شيوه پژوهش محور
روزانه 31606 پژوهشگاه پليمر و پتروشيمی 11 - با ضرايب صنايع پليمر
روزانه 31607 دانشگاه تربيت مدرس 6 - عنوان رشته و مدرك فارغ التحصيلی مهندسی فرايندهای پليمريزاسيون- با ضريب صنايع پليمر
روزانه 31608 دانشگاه صنعتی اميركبير 5 - با ضرايب صنايع پليمر
روزانه 31609 دانشگاه صنعتی اميركبير 5 - با ضرايب صنايع پليمر - محل تحصيل دانشگاه صنعتی اميركبير پرديس بندرماهشهر
- روزانه 31610 دانشگاه صنعتی سهند تبريز 3
شبانه 31611 دانشگاه صنعتی اميركبير 2 - با ضرايب صنايع پليمر
شبانه 31612 دانشگاه صنعتی اميركبير 3 - با ضرايب صنايع پليمر - محل تحصيل دانشگاه صنعتی اميركبير پرديس بندرماهشهر
( -1255 مهندسی پليمر - نانوپليمر (كد گرايش 2
- روزانه 31613 دانشگاه صنعتی اميركبير 5
- شبانه 31614 دانشگاه صنعتی اميركبير 3