ثبت نام کنید و سفارش خود را به صورت آنلاین ثبت نمایید.
ثبت سفارش ترجمه تخصصی علوم دریایی و اقیانوسی
ثبت سفارش مقاله (isi-isc) علوم دریایی و اقیانوسی
ثبت سفارش پایان نامه علوم دریایی و اقیانوسی
ثبت سفارش تایپ تخصصی علوم دریایی و اقیانوسی
معرفی رشته علوم دریایی و اقیانوسی
علوم دریایی به 5شاخه کلی فیزیک دریا، شیمی دریا،بیولوژی دریا، زمین شناسی دریا وآلودگی دریا تقسیم بندی می شود؛ هرچند سلیقه های مختلفی برای تقسیم بندی علوم دریایی در کشورمان اعمال شده است . اما آنچه مهم است داشتن یک تفکر گروهی است تا کلیه شاخه های علوم دریایی بتوانند با یک هارمونی منظم، علوم دریایی کشور را توسعه دهند. کمتر کسی است که وقتی نام فیزیک دریا را بشنود بلادرنگ درباره فیزیک دریا توضیح نخواهد. به راستی فیزیک دریا چیست؟ فیزیک دریا یکی از شاخه های علوم دریایی است که مطالعه در 4 حوزه اصلی را ایجاب می نمایند.
این 4 حوزه عبارتند از:
خواص فیزیکی آب دریا، خصوصاً پارامترهایی مانند دما و شوری که بر روی چگالی آن تأثیر می گذارند . توزیع دما، شوری و چگالی در سراسر حوزه های دریایی اطلاعات با ارزشی بر روی انتقال جرم آب دریا، جریان های دریایی، فرآیندهای اختلاط و دیگر مؤلفه های فیزیکی در قلمرو دریا را شامل م یشود. ویژگی های خاص محیط آب دریا، به عنوان مثال دانستن این موارد که نور، صوت و الکترومغناطیس در محیط آب دریا چگونه اند و دارای چه خصوصیاتی هستند که کاربردهای زیادی در امور مخابراتی، نظامی، شیلاتی و ... دارد.
انتقال انرژی بین اقیانوس و جو، آثار معروف اِل نینو که توانایی فاجعه آفرین آن آشکار است حاصل کنش های جوی و اقیانوسی بر همدیگر است که در مجموع بر روی آب و هوای کره زمین تأثیرگذار است. امروزه پیش بینی وضعیت آب و هوایی نقش به سزایی در زمینه های حمل و نقل، کشاورزی و صنعتی ایفا م ینماید. شناخت مکانیسم نیروهایی که حرکات آب دریا نظیر جریا ن های دریایی، جزر و مد، امواج و ... را به وجود می آورند و باعث شکل گیری فرآیندهای ساحلی نظیر رسوب گذاری می شوند. اهمیت این بخش از فیزیک دریا با توجه به توسعه میدا ن های نفتی و صنایع پتروشیمی در منطقه خلیج فارس بیشتر نمایان می گردد، زیرا بر اساس استانداردهای بین المللی برای احداث یک بندر و یا یک سکوی نفتی در دریا مطالعات فیزیک دریا از ضروریات می باشد و در این زمینه باید مطالعاتی نظیر جهت امواج غالب دریا، ارتفاع امواج دریا، جهت جریان های دریایی، فرآیندهای رسوب گذاری و فرسایش و ده ها مورد دیگر مورد مطالعه قرار گیرد. مطالعات فیزیک دریا همچنین در احداث نیروگاه های هست های که در مناطق ساحلی احداث می شود، اهمیت ویژه ای دارد. با توجه به آنکه منابع نفتی کشور تا حدود 90 سال دیگر رو به اتمام می رود، پیدا کردن انرژی های نو که جایگزین مناسبی برای این منابع باشند ضروری است و فیزیک دریا می تواند نقش مهمی برای گرفتن انرژی از دریا نظیر ا نرژی امواج دریا، جزر و مد و اختلاف دما ایفاء نماید . در حال حاضر دانشگاه های تربیت مدرس، علوم و فنون دریایی خرمشهر،هرمزگان، خلیج فارس، اصفهان، کیش، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در مقطع کارشناسی ارشد فیزیک دریا دانشجو می پذیرند و مقطع دکترای فیز یک دریا تنها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، خرمشهر و مرکز ملی اقیانو س شناسی دایر می باشد. فارغ التحصیلان فیزیک دریا می توانند در سازمان هایی نظیر سازمان بنادر و کشتیرانی، شرکت ملی نفتکش ایران، وزارت نیرو، شیلات، جهاد کشاورزی،مرکز تحقیقات آب و انرژی، مرکز ملی اقیانو س شناسی، انرژی اتمی، انرژی های نو، نیرو ی دریایی، هواشناسی، دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، شرکتهای پیمانکار سازمان بنادر و سایر سازمان ها و نهادهای دریایی کشور فعالیت داشته باشند.
برگرفته از صحبتهای دکتر کامران لاری مدیر گروه فیزیک دریا دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال در رابطه با استخراج انرژی از دریا و ضرورت توجه به رشته فیزیک دریا
این رشته دارای دو گرایش: دینامیک اقیانوسی و هواشناسی دریایی می باشد .
با توجه به وسعت حدود 300 کیلومتری مرزهای دریایی ایران و اهمیت فعالیتهای اقتصادی ، صنعتی و امور دفاعی ، اهمیت توجه بیشتر به علم اقیانوس شناسی و به خصوص رشته فیزیک دریا در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا به بیش از پیش احساس می گردد.
هدف
بر اساس برنامه ریزی در مقطع کارشناسی ارشد فیزیک دریا دانش آموختگان این رشته قادر خواهند بود مهارت های علمی و عملی لازم را به گونه ای کسب نمایند که علاوه بر آمادگی برای تحصیلات در مقطع دکترا برای حل مسائل مطرح در فیزیک دریا به پژوهش و مطالعه بپردازند.
نتایج این پزوهش ها می تواند کاربردهای مهمی نظیر پیش بینی امواح دریا و جذر و مد ، پیش بینی جریانهای دریایی و گردش ترموهالاین ، پیش بینی جریانهای ساحلی برای استفاده در طراحی موج شکن ها و سکوهای دریایی ، توسعه فناوری های کلیدی در زمینه سونار، توسعه فناوریهای کلیدی در زمینه پایگاهای ثابت و متحرک زیر سطحی ، گرفتن انرژی از دریا و موارد بی شمار دیگری داشته باشد.
ضرورت
امروزه ، با توجه به کاهش روز افزون ذخایر مناطق خشکی نیاز بشر به محیطهای دریایی روز به روز در حال افزایش است . کشور ایران با توجه به مرزهای گسترده ابی در شمال و جنوب دارد و لزوم بهره برداری از منابعی که در محیطهای آبی وجود دارد،نیازمند به بهره گیری از علم نوین فیزیک دریا می باشد.
توانایی دانش آموختگان فیزیک دریا
فارغ التحصیلان دوره کارشناسی ارشد فیزیک دریا می توانند در مراکز پژوهشی و یا ارگانهای مختلف نظیر مرکز ملی اقیانوس شناسی ، اداره کشتیرانی ، اداره سواحل و بنادر ، سازمان محیط زیست ، سازمان شیلات ، وزارت راه و ترابری ،وزارت جهاد کشاورزی ،وزارت دفاع ، سازمان هواشناسی و شرکتهای خدمات مهندسین مشاور فعالیت کنند.
از دیگر توانمندی های این دانش اموختگان می توان به تدریس دروس فیزیک دریا در مقطع کارشناسی ، همکاری در انجام پروژه های مربوط به فیزیک دریا و انتشار مقاله و کتاب در این زمینه می باشد.
همچنین این افراد می توانند در زمینه هایی اعمم از مدل سازی فیزیکی و عددی یرای پیش بینی پدیده های دریایی ، تفسیر مشاهدات میدانی و تصاویر ماهواره ای محیط های دریایی و بررسی الودگی های موجود در محیطهای دریایی فعالیت نمایند.
دانشجویانی که در این رشته ثبت نام می کنند معمولا دانشجویان کارشناسی رشته های علوم پایه : فیزیک ، ریاضی وهواشناسی و در علوم مهندسی : همران ، مکانیک و کامپیوتر می باشند.
دروس طرح شده در ازمون کارشناسی ارشد عبارتند از:
ا- فیزیک پایه با ضریب 3
2- ریاضی و معادلات دیفرانسیل با ضریب 2
3- مکانیک سیالات با ضریب 1
زبان با ضریب 1
این رشته هم اکنون در مقطع کارشناسی ارشد هم اکنون در دانشگاههای تربیت مدرس ( نور) دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی 2- دانشگاه شهید چمران اهواز ، دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای علوم و تحقیقات تهران و تهران شمال تدریس می گردد
لیست دروس الزامی تخصصی رشته فیزیک دریا با گرایش دینامیک اقیانوسی که در دانشگاه علمو و تحقیقات ارائه می شود:
فيزيك دريا
ديناميك اقيانوس ها
ديناميك شاره هاي ژئوفيزيكي
نظريه هاي امواج و جزر و مد
مدلسازي عددي در اقيانو س شناسي فيزيكي
ابزارشناسي و عمليات ميداني در دريا و جو
لیست دروس الزامی تخصصی رشته فیزیک دریا با گرایش هواشناسی دریا که در دانشگاه علمو و تحقیقات ارائه می شود:
فيزيك دريا
ديناميك هواشناسی
ديناميك شاره هاي ژئوفيزيكي
هواشناسی سینوپتیکی
مدلسازي عددي در اقيانو س شناسي فيزيكي
ابزارشناسي و عمليات ميداني در دريا و جو
لیست دروس اختیاری رشته فیزیک دریا با مشترک میان هر دو گرایش که در دانشگاه علمو و تحقیقات ارائه می شود:
فرآيندهاي ساحلي و مصب
هواشناسي دريايي
اقيانوس شناسي ماهواره اي
جزرومد پيشرفته
صوت در دريا
نور و الكترومغناطيس در دريا
تلاطم در دريا
ناوبري
گردش آبهاي دريا
تحليل داده ها در اقيانوس شناسي فيزيكي
برهم کنش هوا-دريا
مدلسازي فيزيكي دريا